canlı destek

Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

• Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü yüz yüze yapılacaktır. Sınav başvurusu ve ödemesi 09-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında online olarak alınacaktır. 16 Ağustos 2022 saat 23.59’dan sonra sistem otomatik olarak kapanacağından; bu saatten sonra başvuru kesinlikle alınmayacaktır. Ödeme sayfasının bağlantısı www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.
  • Sınav başvuru ücreti 100.-TL(yüztürklirası)’dir. Sınav ücreti ödemesi nakit, havale ve EFT yolu ile yapılamayacak olup; sadece Sanal Pos ile ödenebilecektir. Sınav saati, sınav yerleri ve sınav yönergesi  www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.
  • Sınav süresi 135 dakikadır.
  • Sınav çoktan seçmeli 80 adet sorudan oluşmaktadır ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Dilerseniz örnek sorular için www.ydy.ege.edu.tr  adresinden sınav örnekleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ