canlı destek

Türk Havacılık Uzay Sanayi Kurumunun TUSAŞ LIFT UP ++ Doktora Burs Programı Çağrıları

Türk  Havacılık  Uzay  Sanayii'nin  faaliyet  alanları  kapsamında,  Şirketin  ürün  gruplarından belirlenen  ve  https://vizyonergenc.com/ilan/2102?ref=company-page  sayfasında  yayınlanan  konularda tez  çalışması  yürütecek,  başka  bir  kurumda  sigortalı  çalışmayan,  ders  döneminde  veya  tez  önerisini vermemiş olan doktora öğrencilerinin çalışmalarını desteklemek ve havacılık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan LIFT UP++ burs programına başvurular başlamıştır.

Üniversitelerin  ilgili  mühendislik  bölümlerinde  (Makine  Mühendisliği,  Elektrik  Mühendisliği, Elektronik  Mühendisliği,  Elektrik-Elektronik  /  Haberleşme  Mühendisliği,  Havacılık  (ve  Uzay) Mühendisliği,  Uçak  Mühendisliği,  Uzay  Mühendisliği,  Bilgisayar  Mühendisliği,  İmalat  Mühendisliği, Metalurji  ve  Malzeme  Mühendisliği,  Metalurji  Mühendisliği,  Kimya  Mühendisliği,  Endüstri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği,  Kontrol  ve  Otomasyon Mühendisliği,  Yazılım Mühendisliği, Yapay  Zeka  Mühendisliği,  Fizik  Mühendisliği)  doktora  yapan  öğrencilerin  desteklenebilmesi  için doktora  eğitimleri  boyunca  (asgari  8  dönem,  azami  10  dönem)  aylık  asgari  ücretin  2  katı  kadar  burs desteği sağlanacaktır.

Doktora  öğrencileri,  https://vizyonergenc.com/ilan/2102?ref=company-page  sayfasının  başvuru formunda  bulunan  "Diğer"  sekmesinden  tez  danışmanları  ile  koordineli  olarak  Türk  Havacılık  Uzay Sanayii'nin  faaliyet alanları kapsamında havacılık sanayisine  fayda sağlayacağını öngördüğü yeni konu önerisinde bulunabilir. Önerilen konular uzman ekipler tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuru Kriterleri

• TC vatandaşı olması,
  • Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin  belirlemiş  olduğu  doktora  konularında araştırma çalışmalarının yapılması,
  • Lisans  ortalamasının  2.90  (4'lük  sistemde)  ve  üzeri,  yüksek lisans  not  ortalamasının  3.20  (4'lük sistemde) ve üzeri olması,
  • Tez aşamasında ise tez önerisinin verilmemiş olması,
  • Başvuru yapan öğrencinin hiçbir kurumda çalışmıyor olması,
  • Doktora tezinin tamamlanmasıyla Türk Havacılık Uzay Sanayii'nde 2 yıl mecburi çalışmanın kabul edilmesi,
  • YDS (70+), YÖKDİL (70+), IELTS (6+), TOEFL (70+) olması

Sağlanan Olanaklar

• Asgari ücretin iki katı kadar burs desteği
  • Sarf malzeme, hizmet alımı desteği

Başvuru Evrakları

• Onaylı lisans ve yüksek lisans transkripti
  • Vesikalık fotoğraf
  • Yabancı dil sınav sonuç belgesi
  • Özgeçmiş
  • Öğrenci Belgesi

Önemli Hatırlatma:

• Transkript,  öğrenci  belgesi  ve  yabancı  dil  belgesi  ile  ilgili  olarak;  söz  konusu  dokümanların üniversitenizin,  ilgili  kurumun  ve/veya  yetkili  kişilerin  ıslak  imzasını,  mührünü  ya  da doğrulanabilir bir barkod numarasını içermeyen belgeler geçerli sayılamayacaktır.
  • Vizyoner Genç üzerinden başvuru  formunda bulunan "Diğer" bölümünden Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin faaliyet alanları kapsamında konu önerisinde bulunulabilir.

Başvuru Sonuçlarının Açıklanması

• LIFT  UP++  Doktora  Burs  Programı  başvuruları  değerlendirme  sonuçları,  Vizyoner  Genç platformunda yer alacak duyurular aracılığıyla ilan edilecektir.

Öğrencilerimize duyururuz.

Enstitü Müdürlüğü